Sojaboontjes

terug naar de Kookstekpagina
Sojabonen als borrelhapje

Kook de sojabonen kort in water. Giet af, doe de sojabonen in een schaal, strooi er (grof) zeezout over heen, laat een beetje afkoelen. Open de schil en eet de boontjes eruit. Heerlijk met of zonder een glas bier.

P1060910

Sojabonen uit de wok

Anderhalf bakje sojabonen, 5 champignons, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, 4 tomaten, 200 tofu, 3 cm gemberwortel, 4 el maisolie, 1 dl groentebouillon, 1 el sojasaus,
2 el citroensap, 1 el basterdsuiker

Kook de sojabonen gaar, en pel ze.
Pel de uien en snipper ze. Knoflook pellen en alleen doorsnijden. De uien met het groen fijn snipperen. Champignons in plakjes snijden. Tomaten wassen, doorsnijden, ontpitten en in plakjes snijden. De tahoe in dunne plakjes snijden. De gember schillen en fijn raspen.
Verhit in een wok of braadpan de olie tot er een blauwe damp opstijgt. Knoflook 10 seconden fruiten tot het bruin is. Knoflook uit pan verwijderen en in de gekruide olie de uien, gember en tahoe goudgeel bakken. De tomaten en champignons toevoegen en maar kort meebakken.
Sojabonen toevoegen. De iets verwarmde bouillon en sojasaus toevoegen en het geheel afgedekt 5 minuten laten stoven. Op smaak brengen met citroensap, suiker, zout en peper.
Bestrooien met de bosuitjes.