Rammenas

terug naar de Kookstekpagina
ook wel zwarte radijs of zwarte rettich genoemd is een stevige -wit van binnen- winterknol.
Was het ooit eten van de piramidebouwers?? Er werd/wordt veel gezondheidswaarde aangehecht.
Ze hebben een licht pittige smaak.

Probeer eens:
*rammenas als salade geraspt en gemengd met mierikswortel en kwark
of hazelnoten en wortels en gember,
of met banaan en kerrie en yoghurt.

*gebakken in dunne plakken op zacht vuur en overgoten met mengsel 1:3 sojasaus, honing, peper en zout, of gebakken met schil en al in dunne plakken door ei, bloempapje met kruiden.

*rammenassoep gekookt met bouillon, dan appel erbij, crème fraiche, lavas, honing. Pureer.
of als soep met ui, knoflook en miso, citroensap, geraspte gember, chilipoeder en zout.

*als chips: dunne plakjes in olie op bakpapier in de oven met peper en zout. 

In sommige café’s serveert men dunne plakjes rammenas bij het bokbier