Palmkool

terug naar de Kookstekpagina
Palmkool-Geitenkaastaart

1 fikse bos palmkool, 200 g heel zachte geitenkaas (kwark), 300 ml room,  4 losgeklopte eieren, bos kervel (of potje fijngehakte kervel), peper en zout, boter om bakvorm in te vetten, evt bakpapier
 
Verwarm de oven op 180o C. Vet de bakvorm in. Verwarm een pan met water en kook de palmkool tot ze zacht is. Afgieten en koelen met koud water (voor kleurbehoud). Knijp de kool goed uit en hak het grof. Mix de geitenkwark (zachte kaas) met de room en de eieren voorzichtig in een kom. Roer de palmkool en de kervel erdoor.
Giet het in de vorm en bak het in 45 minuten (of langer). Als bijgerecht.

Groene salsa met palmkool

200 g palmkool, 2 teentjes knoflook, sap en geraspte schil van een onbespoten citroen, 3 el gehakte kappertjes, 3 el gehakte augurkjes, 3 el gehakte sjalotjes, 3 el gehakte olijven, 3 el gehakte peterselie, mascarpone

De nerven van de bladeren verwijderen en de bladeren met knoflook ca 5 min koken in gezouten water. Laten uitlekken en vocht eruit persen. Alles hakken en mengen met de rest van de ingrediënten. Op smaak brengen met zout en peper. Smeren op geroosterd brood of serveren met pasta met wat olijfolie en parmezaanse kaas.