Bloemkool – vervolg

terug naar de Kookstekpagina

Bloemkoolcurry

1 liter kleine bloemkoolroosjes
1 eetl. ghi
½ theel. komijnzaad
½ theel. mosterdzaad
1 eetl. dunne reepjes gember
1 theel. urid dahl
4-5 kerrieblaadjes
1 gedroogd chilipepertje
mespuntje asafoetida
½ theel. kurkuma
¼ theel. zout
1 eetl. fijngesneden korianderblaadjes

Was de bloemkoolroosjes en giet het water af.
Verhit de ghi in een pan, draai de vlam laag en bak het komijnzaad en de mosterdzaadjes met een deksel op de pan tot de mosterdzaadjes niet meer springen. Voeg de urid dahl toe en roer tot de dahl roodbruin wordt en begint te geuren.
Doe er vervolgens de kerrieblaadjes, chilipoeder, asafoetida en bloemkoolroosjes bij.

Roerbak de bloemkool even, voeg een kopje water toe, breng dat aan de kook, draai de vlam laag en laat de bloemkool koken tot hij (beet)gaar is en al het water verdampt is.

Voeg zout, kurkuma en korianderblaadjes toe en draai het gas uit.