Andijvie

terug naar de Kookstekpagina


Lasagne met andijvie, rode paprika en gorgonzola – een vegetarisch feestrecept
Ingrediënten voor 8 personen

250 gr lasagne

4 rode paprika’s

2 rode uien, 1 in cm dikke plakken gesneden

2 eetl. vers citroensap

1 eetl. verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde

2 eetl. koudgeperste olijfolie

500 gr andijvie, gewassen, stelen verwijderd en overdwars in 2 cm brede repen gesneden

1/2 theel. zout

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels pijnboompitten

4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

125 gr. Gorgonzola, in stukjes verdeeld

Verwarm de grill voor. Paprika’s en plakjes ui op de bakplaat en 10 tot 15 minuten roosteren onder de grill. Af en toe omdraaien. 
Lasagne koken in water en citroensap. Vellen uitlekken en onder de koude kraan houden. 
Paprika’s ontvellen en vocht opvangen. Paprika in repen snijden en 1 paprika met het vocht en tijm pureren in keukenmachine.
Oven op 180 graden. Pijnboompitten in een beetje olie fruiten, andijvie en zout toevoegen. Ongeveer 5 minuten sauteren, tot alle vocht verdampt is. 
Een laag lasagne-vellen op de bodem van een overschaal schikken. Bedek deze laag met de helft van de andijvie, pijnboompitten en 1 eetl. Parmezaanse kaas. Leg de helft van de paprikarepen erover en leg daar de helft van de uiringen op. Herhaal dit, en leg op de uiringen de helft van de paprikapuree. Dek dit weer af met lasagne en smeer er de rest van de paprikapuree over. Verdeel stukjes Gorgonzola en de rest van de paprika er over. Zet de lasagne-schotel 30 minuten in de oven en laat het gerecht 10 minuten rusten voor het opdienen.

Bron: Time-Life serie Gezond Koken – Pasta Nieuwe Stijl