Aardpeer

terug naar de Kookstekpagina
Aardperen of topinamboer hebben een zachtzoete nootachtige smaak. Ze hoeven niet geschild te worden.
Winden laten na het eten is niet vreemd! 
Probeer eens
*aardperen in plakjes, eerst uitje in pan dan aardpeer aanbakken, zout en peper erbij en een scheutje water, deksel op de pan en gaar stoven. Provençaalse kruiden smaken er ook goed bij!

*in soep, eerst gebakken en gemengd met bouillon, geroosterde fijngehakte hazelnoten, gebakken uien, ketjap, room en port of gebonden soep met venkel en room

*gebakken met knoflook, (spekjes) en kaas of met prei en rozemarijn

*in ovenschotel met andere groenten als pastinaken, pompoen, knolselderij, aardappels. Kort koken, uitlekken, en in braadschotel bestrijken met olie en kruiden. 30 minuten tot zacht van binnen en van buiten krokant!

* half aardpeer/aardappel gratin met knoflook en nootmuskaat